Clara Site Admin
Geregistreerd op: 29 Apr 2011 Berichten: 40 Woonplaats: Borgerhout
|
Geplaatst: 07-05-2011 10:43:54 Onderwerp: Spaghetti met groenten, gehaktballetjes en tomatensaus |
|
|
Spaghetti met groenten, gehaktballetjes en tomatensaus.
Voor 6 personen (goede eters )
3 grote wortelen
Wit van een halve prei
2 grote uien
1 courgette
2 grote rapen
2 paprika's (of 4 halve om te spelen met de kleuren)
6 teentjes look
10 blaadjes verse spinazie
10 blaadjes munt
1 bokaal selder (verse mag ook)
400 gr gehakt
bloem
Groot blik tomatenpuree (geconcentreerd)
1,5 liter tomatensap
1 dl room
Verse peterselie
bonenkruid, paprika, spaghettekuirden, peper en zout
geraspte kaas of parmezaan.
Snij de groenten in blokjes van 0,5 x 0,5 cm. Stoof de groenten en de look in een grote pot met olijfolie gedurende + 10 minuten. Giet
water bij (tot de groenten onder staan). Laat doorkoken tot alles gaar is.
Maak gehakballetjes, rol de gehaktballetjes en haal ze een keer door de bloem. Kook deze voor in een beetje water.
Als de groenten (bijna) gaar zijn, giet je ze af.
Voeg het tomatensap bij de groenten. Doe er de kruiden (naar smaak) bij, de selder, de spinazie, de munt en de geconcentreerde tomatenpuree. Kook nog even door.
Doe de gehakballetjes bij in de saus.
Kook ondertussen ook de spaghetti.
Doe er vlak voor het opdienen 1 dl room bij.
Werk het bord af met geraspte kaas of parmezaan.
Overschot? Geen probleem...
Overgiet de spaghette royaal met de saus. Doe in een potje met deksel en laat een nachtje in de koelkast staan.
Bak de spaghetti in de pan en serveer met geraspte kaas of parmezaan. |
|