Time to cook Time to cook
Alles wat met koken te maken heeft, is hier welkom.
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Ballekes in tomatensaus

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Time to cook -> Vragen over recepten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Wendy-Claes



Geregistreerd op: 29 Apr 2011
Berichten: 2

BerichtGeplaatst: 29-04-2011 21:11:56    Onderwerp: Ballekes in tomatensaus Reageren met citaat

Wanneer ik mijn ballekes in tomatensaus klaarmaak krijg ik een oranjeachtige kleur! Hoe krijg ik mijn sausje mooi rood? Op de smaak is niets aan te merken, maar die kleur he Smile
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Clara
Site Admin


Geregistreerd op: 29 Apr 2011
Berichten: 40
Woonplaats: Borgerhout

BerichtGeplaatst: 29-04-2011 21:15:54    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb eens in de kookboeken gekeken. Ik heb 1 recept gevonden voor de tomatensaus. Je kan het altijd eens proberen he. Het komt uit het boek van Piet Huysentruyt nr 1

Voor 4 personen:
800 gr gemengd gehakt
200 gr bloem
Spaghettikruiden
1 liter melk
Bloem
2 grote blikken tomatenpuree
1 liter runderbouillon
1 eetlepel whiskey (persoonlijk zou ik die weglaten)
200 gr boter
verse peterselie

Kruid het gehakt met de spaghettikruiden en rol de balletjes.
Rol de balletjes door de bloem en kook ze in de bouillon (bouillon niet weggieten). Door de warmte vormt de bloem een korstje en vallen de balletjes niet uiteen. Roer ook niet te veel, zodat de balletjes zeker niet uiteenvallen.
Gaar de balletjes 10 minuten op een zacht vuurtje.
Smelt ondertussen de boter en roer de bloem erdoor, zodat je een roux krijgt. Laat de roux 5 minuten opwarmen. Zo voorkom je dat je saus een bloemsmaak heeft.
Zet de pan van het vuur en giet er geleidelijk de melk bij. Roer stevig door om klonters te vermijden.
Voeg na de melk ook de bouillon toe.
Doe de tomatenpuree en de whisky bij de bechamel.
roer goed en voeg de balletjes erbij.
Serveer met peterselie.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Clara
Site Admin


Geregistreerd op: 29 Apr 2011
Berichten: 40
Woonplaats: Borgerhout

BerichtGeplaatst: 06-05-2011 16:24:41    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik heb dit ook nog gevonden: http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/2136/balletjes-in-tomatensaus-uit-vlaams-brabant
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Time to cook -> Vragen over recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum