Clara Site Admin
Geregistreerd op: 29 Apr 2011 Berichten: 40 Woonplaats: Borgerhout
|
Geplaatst: 17-05-2011 12:43:19 Onderwerp: Ajuinsaus voor gehaktbrood (met foto) |
|
|
Voor 4 personen (goede eters)
6 uien
2dl room
4dl water
1 dl maïsolie
1 eetlepel bloem
2 eetlepels donkere vleesjus.
Goede klont boter
4 eetlepels olie (bij voorkeur olijfolie)
Peper en zout
Bak de uien bruin in bakboter en de (olijfolie). Liefst waar je het gehaktbrood eerst in hebt aangebakken. Bak op een matig vuur.
Als de uien lichtbruin gebakken zijn, de eetlepel bloem erover.
Meng het water en de maïsolie met de vleesjus. Giet dit mengsel mee in de pan uien alsook de room.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Laat nog even doorkoken.
Overgiet bij het opdienen het gehakbrood met de uiensaus.
T ziet er niet uit, maar ze vinden het hier heerlijk.
 |
|