Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp |
Auteur |
Bericht |
Wendy-Claes
Geregistreerd op: 29 Apr 2011 Berichten: 2
|
Geplaatst: 29-04-2011 21:11:56 Onderwerp: Ballekes in tomatensaus |
|
|
Wanneer ik mijn ballekes in tomatensaus klaarmaak krijg ik een oranjeachtige kleur! Hoe krijg ik mijn sausje mooi rood? Op de smaak is niets aan te merken, maar die kleur he |
|
Terug naar boven |
|
|
Clara Site Admin
Geregistreerd op: 29 Apr 2011 Berichten: 40 Woonplaats: Borgerhout
|
Geplaatst: 29-04-2011 21:15:54 Onderwerp: |
|
|
Ik heb eens in de kookboeken gekeken. Ik heb 1 recept gevonden voor de tomatensaus. Je kan het altijd eens proberen he. Het komt uit het boek van Piet Huysentruyt nr 1
Voor 4 personen:
800 gr gemengd gehakt
200 gr bloem
Spaghettikruiden
1 liter melk
Bloem
2 grote blikken tomatenpuree
1 liter runderbouillon
1 eetlepel whiskey (persoonlijk zou ik die weglaten)
200 gr boter
verse peterselie
Kruid het gehakt met de spaghettikruiden en rol de balletjes.
Rol de balletjes door de bloem en kook ze in de bouillon (bouillon niet weggieten). Door de warmte vormt de bloem een korstje en vallen de balletjes niet uiteen. Roer ook niet te veel, zodat de balletjes zeker niet uiteenvallen.
Gaar de balletjes 10 minuten op een zacht vuurtje.
Smelt ondertussen de boter en roer de bloem erdoor, zodat je een roux krijgt. Laat de roux 5 minuten opwarmen. Zo voorkom je dat je saus een bloemsmaak heeft.
Zet de pan van het vuur en giet er geleidelijk de melk bij. Roer stevig door om klonters te vermijden.
Voeg na de melk ook de bouillon toe.
Doe de tomatenpuree en de whisky bij de bechamel.
roer goed en voeg de balletjes erbij.
Serveer met peterselie.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. |
|
Terug naar boven |
|
|
Clara Site Admin
Geregistreerd op: 29 Apr 2011 Berichten: 40 Woonplaats: Borgerhout
|
|
Terug naar boven |
|
|
|